![Makaron farfalle](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/fartalle.png)
![Kawałek pizzy](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pizza.png)
![Makaron ravioli](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ravioli.png)
![Spaghetti](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/spaghetti.png)
![Chleb](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/chleb.png)
Wytrawne gofry przyrządzone na bazie Mąki Graham Podlaskie Młyny stanowią doskonałą przekąskę w ciągu dnia.
Do przygotowania takich gofrów możemy wykorzystać przeróżne składniki. W naszym przepisie proponujemy połączenie suszonych pomidorów oraz oliwek, które z pewnością wielu z Was przypadnie do gustu.
Składniki:
- 170 g Mąki Pszennej Graham
- 2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 sztuki pomidorów suszonych
- sól
- pieprz
- papryka słodka i ostra
- oregano
Przygotowanie:
Krok 1
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Oddziel białko od żółtka. Z dodatkiem odrobiny soli ubij białko na sztywno. Żółtko połącz z mlekiem i oliwą.
Krok 2
Wszystkie składniki dodaj do mąki. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Wsyp drobno pokrojone suszone pomidory, wymieszaj.
Krok 4
Gotowe ciasto nakładaj porcjami na rozgrzaną gofrownicę i piecz je, aż się zarumienią.
Krok 5
Podawaj z wytrawnymi dodatkami, np. ubitą na słono śmietaną z dodatkiem wędzonego na zimno łososia, kaparami oraz świeżym koprem.
Smacznego!