![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/paczek-top.png)
![Gofer](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/gofer.png)
![Kawałek ciasta](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ciacho.png)
![Croissant](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/krosant.png)
![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pączek-bot.png)
Pożywna kasza manna to nie tylko element zdrowego śniadania. Możemy
z niej przygotować przepyszny deser, który jest dziecinnie prosty.
Deser możemy podawać w różnych wariantach – na ciepło, na zimno, z czekoladą, cynamonem lub świeżymi owocami. To właśnie jego uniwersalność sprawia, że jest tak wyjątkowy!
Składniki:
- 100 g Kaszy Manny
- 60 g cukru pudru
- 3 żółtka
- 700 g mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka masła
Przygotowanie:
Krok 1
Żółtka ubij z cukrem pudrem. Dodaj kaszę mannę i mleko, gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 2
Dodaj ekstrakt z wanilii i masło. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Tak przygotowaną masę przełóż do 6 mały miseczek. Serwuj z dowolnymi dodatkami, np. cynamonem lub świeżymi owocami.
Krok 4
Deser podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!