![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/paczek-top.png)
![Gofer](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/gofer.png)
![Kawałek ciasta](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ciacho.png)
![Croissant](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/krosant.png)
![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pączek-bot.png)
Kanapki nie muszą być nudne! Wypróbuj już dziś przepis na kanapkę z ricottą i rabarbarem.
Kanapki nie muszą być nudne! Wypróbuj już dziś przepis na kanapkę z ricottą i rabarbarem.
Kanapka z ricottą i rabarbarem ( 2 sztuki)
Składniki:
- 4 kromki chleba z Mix’u Graham
- 200 g ricotty
- 50 ml oliwy z oliwek
- 2 kawałki rabarbaru
- 50 g cukru brązowego
- Listki mięty
- Kora cynamonu
- 50 g masła
- Rabarbar pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin, aż puści sok.
- Ricottę zmiksować z oliwą z oliwek blenderem ręcznym do uzyskania gładkiego kremu.
- Rabarbar zagotować w soku (który puścił) z cynamonem przez około 4-5 minut.
- Chleb posmarować masłem i usmażyć na rumiane tosty z obu stron.
- Na każdą kromkę ułożyć warstwę kremu z ricotty, rabarbar i całość polać syropem.
- Udekorować liskami mięty.