Przepisy Przepis

Słodka kanapka z rabarbarem

Pączek Gofer Kawałek ciasta Croissant Pączek

Kanapki nie muszą być nudne! Wypróbuj już dziś przepis na kanapkę z ricottą i rabarbarem.

Kanapki nie muszą być nudne! Wypróbuj już dziś przepis na kanapkę z ricottą i rabarbarem.

Kanapka z ricottą i rabarbarem ( 2 sztuki)

 

Składniki:

  • 4 kromki chleba z Mix’u Graham
  • 200 g ricotty
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 kawałki rabarbaru
  • 50 g cukru brązowego
  • Listki mięty
  • Kora cynamonu
  • 50 g masła
  1. Rabarbar pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin, aż puści sok.
  2. Ricottę zmiksować z oliwą z oliwek blenderem ręcznym do uzyskania gładkiego kremu.
  3. Rabarbar zagotować w soku (który puścił) z cynamonem przez około 4-5 minut.
  4. Chleb posmarować masłem i usmażyć na rumiane tosty z obu stron.
  5. Na każdą kromkę ułożyć warstwę kremu z ricotty, rabarbar i całość polać syropem.
  6. Udekorować liskami mięty.
Obserwuj nas