Przepisy Przepis

Kanapka Podlaska

Makaron farfalle Kawałek pizzy Makaron ravioli Spaghetti Chleb

Poczuj smak Podlasia, wykonując tą niesamowitą kanapkę.

Poczuj smak Podlasia, wykonując tą niesamowitą kanapkę.

Kanapka Podlaska (2 sztuki)

Składniki:

  • 4 kromki chleba z Mixu Pszenno – żytniego
  • 100 g szynki wędzonej, swojskiej
  • 80g sera korycińskiego lub twarogu suszonego
  • 2 ogórki małosolne
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • Pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól do smaku
  • 50 g miękkiego masła
  1. Kapustę poszatkować, koperek posiekać, czosnek drobno pokroić.
  2. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić solą do smaku.
  3. Kromki chleba od wewnętrznej strony posmarować musztardą.
  4. Na kromce ułożyć: wędlinę, ser, ogórki, surówkę z kapusty i przykryć drugą kromką. Zewnętrzną część kromki chleba posmarować masłem.
  5. Kanapkę usmażyć na wolnym ogniu, na rozgrzanej patelni.
  6. Po przewróceniu na drugą stronę przykryć pokrywką, aby ciepło równomiernie się rozprowadzili wewnątrz kanapki.

 

Obserwuj nas