Przepisy Przepis

Słodka kanapka z chlebem bananowym

Pączek Gofer Kawałek ciasta Croissant Pączek

Odkryj słodki smak domowego bananowego chleba wzbogaconego czekoladą i orzechami, serwowanego z delikatnym masłem orzechowym i świeżymi plasterkami banana

SKŁADNIKI:

Kanapka z chlebem bananowym:

  • Mix Pszenny do Wypieku Chleba PZZ S.A.
  • 2 banany
  • 100 g orzechów (orzechy włoskie, laskowe, migdały)
  • 100 g ciemnej czekolady 

Dodatkowo: 

  • Masło z orzecha laskowego 
  • 1 banan 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przygotuj chleb z Mieszanki do Wypieku chleba PZZ S.A.
  2. Do wyrośniętego ciasta dodaj rozgniecionego banana, orzechy i czekoladę, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. Wysmaruj blaszkę masłem do pieczenia chleba i posyp ją mąką.
  4. Przełóż do niej przygotowane ciasto.
  5. Na wierzchu ciasta ułóż wzdłużnie przekrojonego banana.
  6. Całość przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 40 minut (tryb pieczenia: góra/dół, bez termoobiegu).

Wypieczony i ostudzony chleb posmarować masłem orzechowym i ułożyć na nim  świeżego, pokrojonego banana. 

Obserwuj nas