Przepisy Przepis

Idealna kanapka do szkoły

Makaron farfalle Kawałek pizzy Makaron ravioli Spaghetti Chleb

Zanurz się w smaku domowego chleba z dodatkiem żurawiny, połączonego z wędzoną szynką i świeżymi dodatkami – idealna propozycja na szkolną przerwę

SKŁADNIKI:

Kanapka z szynką: 

  • Mix Graham do Wypieku Chleba PZZ S.A.
  • otręby pszenne
  • żurawina 100 g 
  • szynka wędzona 
  • sałata 
  • masło 
  • świeży ogórek 
  • naturalny ser żółty 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotuj chleb zgodnie z instrukcją na opakowaniu Mieszanki do Wypieku chleba PZZ S.A.
  2. Po wyrobieniu ciasta dodaj suszoną żurawinę i dobrze wymieszaj.
  3. Posypać blaszkę otrębami pszennymi.
  4. Ciasto przełóż do blaszki, uprzednio wysmarowanej masłem.
  5. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 40 minut (tryb pieczenia: góra/dół, bez termoobiegu).

Wypieczony ostudzony chleb posmarować masłem, ułożyć sałatę, szybkę, ser i ogórek. 

Przykryć drugą kromką posmarowaną masłem. 

Obserwuj nas