Odkryj słodki smak domowego bananowego chleba wzbogaconego czekoladą i orzechami, serwowanego z delikatnym masłem orzechowym i świeżymi plasterkami banana
SKŁADNIKI:
Kanapka z chlebem bananowym:
- Mix Pszenny do Wypieku Chleba PZZ S.A.
- 2 banany
- 100 g orzechów (orzechy włoskie, laskowe, migdały)
- 100 g ciemnej czekolady
Dodatkowo:
- Masło z orzecha laskowego
- 1 banan
PRZYGOTOWANIE:
- Zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przygotuj chleb z Mieszanki do Wypieku chleba PZZ S.A.
- Do wyrośniętego ciasta dodaj rozgniecionego banana, orzechy i czekoladę, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj.
- Wysmaruj blaszkę masłem do pieczenia chleba i posyp ją mąką.
- Przełóż do niej przygotowane ciasto.
- Na wierzchu ciasta ułóż wzdłużnie przekrojonego banana.
- Całość przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 40 minut (tryb pieczenia: góra/dół, bez termoobiegu).
Wypieczony i ostudzony chleb posmarować masłem orzechowym i ułożyć na nim świeżego, pokrojonego banana.