![Makaron farfalle](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/fartalle.png)
![Kawałek pizzy](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pizza.png)
![Makaron ravioli](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ravioli.png)
![Spaghetti](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/spaghetti.png)
![Chleb](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/chleb.png)
Placki na bazie kaszy jęczmiennej i cukinii mogą stanowić pożywne śniadanie
lub doskonałą przekąskę w ciągu dnia.
Kasza jęczmienna gruboziarnista PZZ S.A. nie tylko jest wyśmienitym dodatkiem
do dań obiadowych, ale również sprawdzi się jako baza do przepysznych placków z cukinii.
Składniki:
- 1 szklanka Kaszy Jęczmiennej Drobnoziarnistej
- 1 cebula
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- oliwa lub olej
- sól, pieprz
- zioła do smaku np. majeranek, lubczyk
Przygotowanie:
Krok 1
Do ugotowanej wcześniej kaszy dodać startą na tarce cukinię, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, mąkę, sól, pieprz i swoje ulubione zioła np. majeranek, lubczyk
Krok 2
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być dość zwarte.
Krok 3
Nakładać ciasto dużą łyżką na rozgrzaną oliwę lub olej. Placki smażyć z obu stron na rumiany, złoty kolor.
Smacznego!