![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/paczek-top.png)
![Gofer](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/gofer.png)
![Kawałek ciasta](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ciacho.png)
![Croissant](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/krosant.png)
![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pączek-bot.png)
Z naszym przepisem na pożywne placki bananowe nawet największy niejadek pokocha śniadania!
Kasza manna jest pełnowartościowym produktem zbożowym, który warto włączyć
do codziennej diety. Jak ją wykorzystywać w kuchni? Z jej wykorzystaniem możemy stworzyć przepyszne placki z bananem.
Składniki:
Czas prz.
10 min
- 1 jajko (osobno żółtko i białko)
- 1 dojrzały banan
- ½ szklanki Kaszy manny PZZ S.A.
- ½ szklanki mleka
- rodzynki i suszona żurawina
Przygotowanie:
Krok 1
Kaszę mannę zalej mlekiem, dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 – 20 minut, aby kasza napęczniała.
Krok 2
Dojrzałego banana obierz i dokładnie rozgnieć widelcem
Krok 3
Napęczniałą kaszę mannę wymieszaj z bananem, bakaliami i żółtkiem.
Krok 4
Białko ubij na pianę, dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.
Krok 5
Rozgrzej suchą patelnię, łyżką nakładaj niewielką ilość ciasta. Smaż placki do momentu, aż się zarumienią z obu stron.
Krok 6
Placki podawaj posypane cukrem pudrem lub z jogurtem naturalnym.
Smacznego!