Przepisy Przepis

Pasta z kaszy i pora

Makaron farfalle Kawałek pizzy Makaron ravioli Spaghetti Chleb

Kasza Jęczmienna Gruboziarnista nadaje paście wyjątkowej kremowości,
a wchodzące w jej skład dodatki sprawiają, że ma wyjątkowy, wyrazisty smak.

 

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto zadbać o to, aby nie tylko było smaczne, ale również pełnowartościowe. Pasta z kaszy i pora to istna bomba witaminowa!

Składniki

 

  • 100 g Kaszy Jęczmiennej Gruboziarnistej
  • 5 g natki pietruszki
  • 5 g koperku
  • 120 g białej części pora
  • 10 g papryczki chili świeżej
  • 110 g zielonej świeżej papryki
  • 15 g masła
  • 1½ łyżeczki soli
  • 30 -35 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny

 

Przygotowanie:

 

Krok 1

Drobno posiekane warzywa duś na patelni z dodatkiem masła.

 

Krok 2

Do uprzednio ugotowanej kaszy dodaj duszone warzywa z dodatkiem oliwy i soku z cytryny.

 

Krok 3

Całość dokładnie zmiksuj.

 

Krok 4

Pastę podawaj jako dodatek do świeżo upieczonego chleba.

 

Smacznego!

 

Obserwuj nas