![Makaron farfalle](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/fartalle.png)
![Kawałek pizzy](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pizza.png)
![Makaron ravioli](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ravioli.png)
![Spaghetti](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/spaghetti.png)
![Chleb](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/chleb.png)
Kasza Jęczmienna Gruboziarnista nadaje paście wyjątkowej kremowości,
a wchodzące w jej skład dodatki sprawiają, że ma wyjątkowy, wyrazisty smak.
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto zadbać o to, aby nie tylko było smaczne, ale również pełnowartościowe. Pasta z kaszy i pora to istna bomba witaminowa!
Składniki
- 100 g Kaszy Jęczmiennej Gruboziarnistej
- 5 g natki pietruszki
- 5 g koperku
- 120 g białej części pora
- 10 g papryczki chili świeżej
- 110 g zielonej świeżej papryki
- 15 g masła
- 1½ łyżeczki soli
- 30 -35 g oliwy z oliwek
- 10 g soku z cytryny
Przygotowanie:
Krok 1
Drobno posiekane warzywa duś na patelni z dodatkiem masła.
Krok 2
Do uprzednio ugotowanej kaszy dodaj duszone warzywa z dodatkiem oliwy i soku z cytryny.
Krok 3
Całość dokładnie zmiksuj.
Krok 4
Pastę podawaj jako dodatek do świeżo upieczonego chleba.
Smacznego!