Dyniowy chleb - PZZ
Przepisy Przepis

Dyniowy chleb

Makaron farfalle Kawałek pizzy Makaron ravioli Spaghetti Chleb

Poczuj jesienną magię z naszym Dyniowym Chlebem, który idealnie łączy słodycz pieczonej dyni z chrupiącymi orzechami laskowymi. Przyprawiony odrobiną cynamonu, ten chleb to doskonałe połączenie ciepłych, sezonowych smaków, idealnych na chłodne dni.

Dyniowy chleb

 

Poczuj jesienną magię z naszym Dyniowym Chlebem, który idealnie łączy słodycz pieczonej dyni z chrupiącymi orzechami laskowymi. Przyprawiony odrobiną cynamonu, ten chleb to doskonałe połączenie ciepłych, sezonowych smaków, idealnych na chłodne dni.

 

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsyp Mieszankę do wypieku chleba. Dodaj letnią wodę i wyrabiaj ciasto przez 10 minut.
  2. Dodaj puree z dyni i cynamon, a następnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Dodaj orzechy laskowe i ponownie wymieszaj.
  4. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 40-50 minut.
Obserwuj nas