![Makaron farfalle](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/fartalle.png)
![Kawałek pizzy](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pizza.png)
![Makaron ravioli](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ravioli.png)
![Spaghetti](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/spaghetti.png)
![Chleb](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/chleb.png)
Poczuj jesienną magię z naszym Dyniowym Chlebem, który idealnie łączy słodycz pieczonej dyni z chrupiącymi orzechami laskowymi. Przyprawiony odrobiną cynamonu, ten chleb to doskonałe połączenie ciepłych, sezonowych smaków, idealnych na chłodne dni.
Dyniowy chleb
Poczuj jesienną magię z naszym Dyniowym Chlebem, który idealnie łączy słodycz pieczonej dyni z chrupiącymi orzechami laskowymi. Przyprawiony odrobiną cynamonu, ten chleb to doskonałe połączenie ciepłych, sezonowych smaków, idealnych na chłodne dni.
Składniki:
- 500 g Pszenno- Żytni Mix do wypieku Chleba PZZ S.A.
- 360 g letniej wody
- 40 g orzechów laskowych
- 100 g puree z pieczonej dyni
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
- Do miski wsyp Mieszankę do wypieku chleba. Dodaj letnią wodę i wyrabiaj ciasto przez 10 minut.
- Dodaj puree z dyni i cynamon, a następnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Dodaj orzechy laskowe i ponownie wymieszaj.
- Przykryj ciasto ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 40-50 minut.