![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/paczek-top.png)
![Gofer](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/gofer.png)
![Kawałek ciasta](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ciacho.png)
![Croissant](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/krosant.png)
![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pączek-bot.png)
Smaczne i zdrowe ciastka jęczmienne z tego przepisu mogą stać się elementem każdego świątecznego popołudnia.
Warto przygotować je np. na Boże Narodzenie, by oczarować gości niepowtarzalnym smakiem i bogactwem składników.
Składniki:
- 1 szklanka Płatków Jęczmiennych
- kilka suszonych pokrojonych śliwek
- kilka suszonych pokrojonych moreli
- orzechy włoskie
- migdały
- wiórki kokosowe
- 1/2 szklanki mąki
- 2 jabłka
- 4 łyżki miodu
- 1 jajko
- szczypta proszku do pieczenia
- szczypta sody oczyszczonej
Wykonanie:
Krok 1
Jabłka umyć, obrać. Zmiksować na mus. Wszystkie składniki wymieszać w misce.
Krok 2
Na blaszkę wyłożyć papier do pieczenia. Na papier wyłożyć uformowane ciasteczka (my kładliśmy foremkę, wkładaliśmy do niej trochę ciasta i formowaliśmy w niej ciasteczka).
Krok 3
Pieczemy w 200oC jakieś 15 minut.
Smacznego!