Przepisy Przepis

Deser z kaszy manny

Pączek Gofer Kawałek ciasta Croissant Pączek

Pożywna kasza manna to nie tylko element zdrowego śniadania. Możemy
z niej przygotować przepyszny deser, który jest dziecinnie prosty.

 

Deser możemy podawać w różnych wariantach – na ciepło, na zimno, z czekoladą, cynamonem lub świeżymi owocami. To właśnie jego uniwersalność sprawia, że jest tak wyjątkowy!

Składniki:

 

  • 100 g Kaszy Manny
  • 60 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 700 g mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżeczka masła

 

Przygotowanie:

 

Krok 1

Żółtka ubij z cukrem pudrem. Dodaj kaszę mannę i mleko, gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.

 

Krok 2

Dodaj ekstrakt z wanilii i masło. Całość dokładnie wymieszaj.

 

Krok 3

Tak przygotowaną masę przełóż do 6 mały miseczek. Serwuj z dowolnymi dodatkami, np. cynamonem lub świeżymi owocami.

 

Krok 4

Deser podawaj na ciepło lub zimno.

 

Smacznego!

 

Obserwuj nas