![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/paczek-top.png)
![Gofer](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/gofer.png)
![Kawałek ciasta](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ciacho.png)
![Croissant](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/krosant.png)
![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pączek-bot.png)
Szybki deser ze składników, które masz w domu
SKŁADNIKI (2 – 4 porcje)
- 100 g ciemnej czekolady 70%
- 50 g masła + do posmarowania foremek
- 2 jajka
- 60 cukru
- mała szczypta soli
- 15 g mąki (+do posypania foremek)
Sposób wyrobu:
Foremki wysmarować dokładnie masłem i oprószyć mąką.
Piekarnik i blaszkę do pieczenia nagrzać do 200 stopni C. Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Wymieszać na gładką masę.
Jajka wbić do miski, dodać cukier i sól i krótko wymieszać rózgą na jednolitą masę, nie ubijać. Dodać mąkę i wymieszać. Dodać roztopioną masę czekoladową i wymieszać na jednolitą masę.
Masę wlać do przygotowanych foremek i wstawić na blaszkę do piekarnika. Piec przez 8 minut.
Wyjąć z piekarnika, chwilę odczekać i delikatnie wyłożyć na talerzyki. Podawać z ulubionymi owocami lub lodami.