![Makaron farfalle](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/fartalle.png)
![Kawałek pizzy](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pizza.png)
![Makaron ravioli](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ravioli.png)
![Spaghetti](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/spaghetti.png)
![Chleb](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/chleb.png)
Mąka Graham Podlaskie Młyny powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren zbóż, dzięki czemu wypieki z jej wykorzystaniem zawsze się udają!
Do wypieku tradycyjnego chleba graham wykorzystuje się specjalny rodzaj mąki dedykowany właśnie do tego rodzaju pieczywa. Postaw na zdrowe śniadanie z wykorzystaniem domowych, pełnowartościowych wypieków.
Składniki:
- 500 g Mąki Pszennej Graham typ 1850
- 500 g pszennej typ 500
- 650 ml ciepłej wody
- 30 g drożdży
- 20 g soli
Wykonanie:
Krok 1
Wszystkie składniki połącz ze sobą i wyrabiaj aż do uzyskania jednolitej zwięzłej konsystencji.
Krok 2
Następnie przełóż je do natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia foremek (dwie średnie lub jedna duża). Masa powinna zająć maksymalnie połowę objętości naczynia. Blaszki przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Powierzchnię ciasta zwilż wodą.
Krok 3
Gdy foremki będą pełne ciasta, wstaw je do nagrzanego do 220oC piekarnika. Piecz przez 35-45 minut.
Krok 4
Po wypieku wyjmij koniecznie ciepły chleb z forem, aby odparował.
Smacznego!