Zanurz się w smaku domowego chleba z dodatkiem żurawiny, połączonego z wędzoną szynką i świeżymi dodatkami – idealna propozycja na szkolną przerwę
SKŁADNIKI:
Kanapka z szynką:
- Mix Graham do Wypieku Chleba PZZ S.A.
- otręby pszenne
- żurawina 100 g
- szynka wędzona
- sałata
- masło
- świeży ogórek
- naturalny ser żółty
PRZYGOTOWANIE:
- Przygotuj chleb zgodnie z instrukcją na opakowaniu Mieszanki do Wypieku chleba PZZ S.A.
- Po wyrobieniu ciasta dodaj suszoną żurawinę i dobrze wymieszaj.
- Posypać blaszkę otrębami pszennymi.
- Ciasto przełóż do blaszki, uprzednio wysmarowanej masłem.
- Przykryj ciasto ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 40 minut (tryb pieczenia: góra/dół, bez termoobiegu).
Wypieczony ostudzony chleb posmarować masłem, ułożyć sałatę, szybkę, ser i ogórek.
Przykryć drugą kromką posmarowaną masłem.