![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/paczek-top.png)
![Gofer](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/gofer.png)
![Kawałek ciasta](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/ciacho.png)
![Croissant](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/krosant.png)
![Pączek](https://pzz.bialystok.pl/wp-content/themes/prograffing-sage-starter/public/images/pączek-bot.png)
Domowa ciastolina to magiczna masa, która rozwija wyobraźnię i umiejętności manualne dzieci. Wykorzystując naszą mąkę, stworzysz własne dzieło sztuki w formie kolorowych kształtów i figur.
Domowa ciastolina to magiczna masa, która rozwija wyobraźnię i umiejętności manualne dzieci. Wykorzystując naszą mąkę, stworzysz własne dzieło sztuki w formie kolorowych kształtów i figur.
Składniki:
- 4 szklanki mąki PZZ S.A.
- 4 szklanki wody
- 4 łyżki oleju
- 2 szklanki soli
- łyżka kwasku cytrynowego
Wykonanie:
- Składniki zmieszaj i przełóż do garnka.
- Podgrzewaj na małym ogniu i stale mieszając.
- Kiedy masa zacznie odchodzić od brzegów, wyłącz ogień i pozostaw ciastolinę do ostygnięcia.
- Gdy będzie mieć letnią temperaturę, podziel masę na części i do każdej z nich dodaj inny barwnik spożywczy – Wskazane składniki podzielić na pół. Ułatwi to proces mieszania w garnku.