Domowa ciastolina - PZZ
Przepisy Przepis

Domowa ciastolina

Pączek Gofer Kawałek ciasta Croissant Pączek

Domowa ciastolina to magiczna masa, która rozwija wyobraźnię i umiejętności manualne dzieci. Wykorzystując naszą mąkę, stworzysz własne dzieło sztuki w formie kolorowych kształtów i figur.

Domowa ciastolina to magiczna masa, która rozwija wyobraźnię i umiejętności manualne dzieci. Wykorzystując naszą mąkę, stworzysz własne dzieło sztuki w formie kolorowych kształtów i figur.

Składniki:

  • 4 szklanki mąki PZZ S.A.
  • 4 szklanki wody
  • 4 łyżki oleju
  • 2 szklanki soli
  • łyżka kwasku cytrynowego

Wykonanie:

  1. Składniki zmieszaj i przełóż do garnka. 
  2. Podgrzewaj na małym ogniu i stale mieszając. 
  3. Kiedy masa zacznie odchodzić od brzegów, wyłącz ogień i pozostaw ciastolinę do ostygnięcia. 
  4. Gdy będzie mieć letnią temperaturę, podziel masę na części i do każdej z nich dodaj inny barwnik spożywczy – Wskazane składniki podzielić na pół. Ułatwi to proces mieszania w garnku.
Obserwuj nas