Zupa krem z chipsami z boczku - PZZ
Przepisy Przepis

Zupa krem z chipsami z boczku

Pączek Gofer Kawałek ciasta Croissant Pączek

Ten przepis z pewnością przypadnie do gustu osobom, które nie przepadają
za tradycyjną grochówką.

 

Subtelny smak warzyw i grochu oraz delikatna, kremowa konsystencja doskonale współgra z chrupiącymi chipsami z boczku.

Składniki:

 

Czas prz.

40 min

 

  • 500 g Grochu Łuskanego
  • 300 g boczku
  • 2 duże marchewki
  • 1 duży korzeń pietruszki
  • 1 duża cebula
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

 

Krok 1

Zagotować 1,5 l wody, dodać boczek i odrobinę soli.

 

Krok 2

Po około 20 minutach wyjąć boczek, dodać groch, ziele angielskie, liść laurowy oraz pokrojone w kostkę warzywa.

 

Krok 3

Gdy warzywa i groch będą miękkie, dodać pieprz do smaku. Wszystko dokładnie zblendować na gładki krem.

 

Krok 4

Boczek pokroić na cienkie paski i podsmażyć na suchej patelni do momentu aż będzie chrupiący.

 

Krok 5

Krem wlać do miseczek i udekorować boczkiem.

 

Smacznego!

Obserwuj nas