Nasze wartości - PZZ S.A.

Najwyższa jakość produktów

od 1948 roku

Produkcja mąk dostosowanych

do potrzeb każdego Klienta

Odpowiednio wyszkolona kadra technologów i młynarzy, specjalistyczne laboratorium pozwalają uzyskać mąkę najwyższej jakości. Potwierdzeniem tego są międzynarodowe certyfikaty jakości.

  • Sprawdzeni Dostawcy

    Zboże kupujemy od sprawdzonych Dostawców, którzy dbają o odpowiednią jakość swoich plonów.

  • Pełny monitoring

    Zmagazynowane zboże poddawane jest ciągłej kontroli w celu zapewnienia jego jakości przez cały okres.

  • Identyfikowalność surowca

    Ziarno do produkcji mąki zbierane

    jest głównie z terenów Zielonych Płuc Polski, terenu gdzie w Polsce jest najbardziej ekologicznie i zdrowo.

  • Wyselekcjonowane ziarna zbóż

    Odpowiednia segregacja ziarna pozwala na przemiał dedykowany dla konkretnego Klienta.

  • Nowoczesne laboratorium

    Dysponujemy bardzo dobrze wyposażonym laboratorium,

    w którym wykorzystujemy sprzęt najwyższej jakości.

  • Atest jakościowy

    Do każdej dostawy dołączony jest atest jakościowy, na podstawie którego Klient może zweryfikować jakość mąki.

  • Próbny wypiek w piekarni

    Oprócz wnikliwej analizy mąki w laboratorium, badamy jej jakość w praktyce w naszej Piekarni Wypiekowej.

  • Odpowiednie przechowywanie

    Możemy magazynować niemal 100 tys. ton surowca, co umożliwia odpowiednią selekcję ziarna pod względem

    jego parametrów technologicznych.

  • Elastyczne terminy dostaw

    Posiadamy własną, nowoczesną flotę pojazdów, dzięki czemu gwarantujemy elastyczne terminy dostaw, dostosowane do potrzeb Klientów.

  • Wyszkolona kadra

    Nasza kadra składa się z wykwalifikowanych Pracowników,  którym zapewniamy regularne szkolenia podnoszące ich kompetencje zawodowe.

Dział

Badawczo – Rozwojowy

Odpowiadając na potrzeby rynku uruchomiliśmy

Dział Badawczo-Rozwojowy, który ma za zadanie doskonalić procesy produkcyjne oraz finalny wyrób tak, aby stworzyć produkt idealny.

To tutaj weryfikujemy parametry jakościowe produktów

oraz ich przydatność do poszczególnych procesów technologicznych. Szukamy również nowych rozwiązań dla mąk, które produkujemy.

Obserwuj nas